Een webshop starten waarbinnen bezoekers gemakkelijk producten kunnen bestellen

Geplaatst op 23-07-2022

Categorie: Computer en internet

Met het PHP webshop script kunt u een webshop starten waarbinnen bezoekers gemakkelijk producten kunnen bestellen. Zelf heeft u geen kennis van websites maken nodig om nieuwe producten toe te voegen. U krijgt toegang tot een speciale link die leidt naar het inlogformulier van het beheergedeelte. Als beheerder kunt u wijzigingen aanbrengen en zo het uiterlijk van uw webwinkel aanpassen. Zo is het mogelijk van de verschillende vaste onderdelen binnen uw website kleuren in te stellen, welke na het opslaan van de wijzigingen direct zichtbaar op uw website zullen zijn.

Ook biedt het beheergedeelte de mogelijkheid om nieuwe producten toe te voegen. Dit kan op zo een eenvoudige manier worden gedaan dat er minimale kennis van websites maken vereist is. Er zijn vaste velden die u kunt invullen voor een nieuw product, zoals de naam van het product, het merk en de prijs. Ook kunt u de categorie kiezen waarbinnen het product zal worden geplaatst. Er zullen door het installatieprogramma categorieën worden klaargezet die u kunt gebruiken als u dat wilt. Dit is niet verplicht. U kunt nieuwe categorieën aanmaken en bestaande categorieën bewerken of verwijderen.

U kunt een vaste prijs instellen bij een product maar u kunt ook aangeven dat er sprake van korting is. Als er sprake van korting is, kunt u de kortingsprijs invoeren en de originele prijs. Zodat de bezoeker duidelijk bij een product kan zien dat er sprake is van korting. Ook kunnen er productvarianten worden aangemaakt, waarmee u kunt aangeven in welke maten en kleuren een bepaald product leverbaar is.

Zodra er een nieuwe bestelling wordt geplaatst zal deze pas na een succesvolle betaling definitief gemaakt worden. U zult dan een e-mailbericht ontvangen om u van de bestelling op de hoogte te stellen. Binnen het e-mailbericht zult u alle informatie vinden die nodig is om de juiste spullen naar het juiste adres te sturen. Los daarvan wordt er een factuur aangemaakt, die direct per e-mail naar de klant wordt gestuurd. Ook wordt de factuur in het overzicht voor uw administratie geplaatst. Vanuit dit overzicht kunt u altijd afzonderlijke facturen opvragen om ze uit te printen of op te slaan.